poetsadvies.nl
Poetsadvies > Schoonmaken > Keukenapparatuur

Keukenapparatuur schoonmaken


We hebben tegenwoordig apparatuur voor de meeste klusjes in de keuken. Een mooie ruime koelkast, de afwasmachine die de afwas voor je doet en een magnetron die snel het eten voor je opwarmt. Maar met al deze mooie nieuwe apparatuur, komt ook nog een nieuw probleem. Wij hebben een aantal tips verzameld de apparatuur in de keuken schoon te maken en te houden.

 


Ons poetsadvies


De afwasmachine komt steeds vaker voor in de Nederlandse keuken. Iedereen weet maar al te goed hoe je hem gebruikt maar niet hoe je hem schoonmaakt. Lees hier onze tips om de afwasmachine schoon te maken.
Al het vet en de vieze lucht zuigt de afzuigkap voor je op. Het vet blijft alleen in het rooster hangen en dat moet worden schoongemaakt. Hoe je dit rooster schoon krijgt en hoe je de rest van de kap schoonmaakt lees je hier.
Heerlijk zo'n patatje of een lekkere frikandel, maar de frituurpan wordt wel erg vet en vies. Wij hebben de tips gevonden om de frituurpan op de makkelijkste en de snelste manier schoon te maken.
In bijna ieder huishouden is een gasfornuis aanwezig. De meeste mensen maken hem schoon met een vochtig doekje. Of dit genoeg is en aanvullende tips lees je hier.
Als de koelkast niet goed wordt bijgehouden tijdens de schoonmaak ronde, kan dit nadelige gevolgen hebben voor de electriciteitsrekening om maar niet te spreken over de hygiëne. Om ervoor te zorgen dat je niets vergeet, hebben wij een aantal adviezen verzameld.
Zo af en toe is niets zo lekker dan een kop koffie. Helaas neemt de smaak van de koffie af omdat er kalk in de machine komt. Lees hier hoe je de kalk verwijderd, een Senseo machine schoonmaakt en nog een aantal andere tips.
Ach, een magnetron maak je toch gewoon schoon met een doekje en wat water? Dit is vaak niet voldoende om hem hygiënisch schoon te krijgen. Hoe je dat wel doet lees je hier.
Nare luchtjes en vettige aanslag zijn niet zo moeilijk te verwijderen dan je denkt. Wij hebben een aantal adviezen voor je om de oven weer helemaal keurig te krijgen.
Na het maken van een tosti blijft er meestal kaasresten in het ijzer achter. Wij vertellen je hoe je dit kan voorkomen en hoe je het apparaat schoonmaakt.
Een waterkoker zorgt er binnen enkele minuten voor dat je kokend water hebt. Maar door de hardheid van het water moet hij ook ontkalkt worden. Hier lees je hoe dit moet en hoe je de waterkoker weer schoon krijgt.

Poetsadvies

Schoonmaken
Auto
Badkamer
Keuken
Keukenapparatuur
   Afwasmachine
   Afzuigkap
   Frituurpan
   Gasfornuis
   Koelkast
   Koffiezetapparaat
   Magnetron
   Oven
   Tosti ijzer
   Waterkoker
Keukengerei
Interieur
Overig om het huis
Toilet
Tuin
Vloeren
Kleding


Zoek in deze site